úterý 25. listopadu 2008

Jak vydláždit komunistům cestu k moci.

Proč fotbal a politika v jednom blogu? Protože tyto odvětví našeho života mají mnoho společného.Na prvním místě by měla být čestnost, vytrvalost, bojovnost, tolerance,ohleduplnost a umět ctít kvalitu soupeře. Bohužel v dnešní době jsou na prvním místě peníze, na druhém místě peníze a na dalších místech opět peníze.
V listopadu 1989 jsme hrkali klíčema a zpívali, jak si přejeme aby se vláda do rukou našich navrátila. Dnes hrkáme klíčema a voláme "děkujeme odejděte". Co se to tu vlastně děje za těch devatenáct let? Po listopadu 1989 jsme věřili, že se náš život bude měnit stále k lepšímu OF nás všechny k tomuto vedlo, ale přišla změna v politickou stranu a ejhle, začali jsme slyšet stále častěji, jak si musíme utahovat opasky, a později bude líp. Začali se střídat u moci politické strany, ale utahování opasků pokračovalo. Vystřídalo se za těch devatenáct let již mnoho vlád a všechny nějak na obyčejné občany zapomínaly a postupně stále méně naslouchali hlasu lidu, až přišla k moci Topolánkova vláda a ta již hlas lidu vůbec nevnímá, natož aby ho slyšela. Ve volbách v r.2006 zvítězila, sice těsně, ale přece. Díky volebnímu programu, díky hrubé až nechutné politice a vystupování ČSSD v minulém období. To co ODS před volbami slibovala bylo přijatelné pro většinu občanů včetně malých živnostníků, kterých není, tak málo. Nebudu se rozepisovat o programu ODS před volbami, ale jedno je jasné po dvou letech vlády p.Topolánka, že s původním programem, se kterým p.Topolánek získal vítězství ve volbách nemá vůbec nic společného. Zákonitým výsledkem této dvouleté politiky této vlády byla totální prohra ve volbách krajských a senátních v r.2008.Ve sportu po takovém debaklu trenér okamžitě odstupuje, máli alespoň trochu hrdosti v sobě. To se všeobecně očekávalo i od p. premiéra, ale ouha, místo osobní hrdosti a sebereflexe, přišla z úst p. premiéra řada analýz porážky ve volbách. a čekání až to všechno vyšumí.

ODS v čele s p. Topolánkem během dvou let vlády, kdy nebrala žádné ohledy na obyčejné lidi v malých městech, na vesnicích, na zaměstnance, na důchodce, ale ani na drobné živnostníky pohřbila vše proč ji tito lidé volili. Titi voliči v krajských a senátních volbách ukázali, že chtějí změnu a dali to najevo zatím barvou oranžovou. Nechce se mi věřit, že v ODS nejsou natolik inteligentí lidi, kteří rozpoznají, že pokračování v této politice je jen krůček aby voliči v pudu sebezáchovy hodili do volební urny barvu rudou. Jako věčný optimista a po svých osobních zkušenostech z minulosti věřím, že ODS v čele s p. Toploánkem nebude dál dláždit cestu KSČM, ale naopak, změní totálně svoji politiku ve prospěch většiny občanů a nedopustí aby náš občan utahoval svůj opasek, tak dlouho, až se udusí. Doufám, že moje prognóza změny barvy na rudou se nepotvrdí a vláda se do rukou lidu opět navrátí.

Žádné komentáře: